Un dels espais de la casa en què més temps passem és a la cuina. Un departament en el qual més essencial resulta comptar amb espais optimitzats i que poden convertir-se en un malson quan no són capaços d’oferir allò que s’espera d’ells. Per això és l’espai més reformat pels espanyols.Si estàs pensant en portar a terme una reforma integral de la teva cuina, segur que agrairàs els consells més repetits pels principals reformistes de cuines a la recerca de la reforma perfecta:

Comoditat abans de res

En dissenyar la nova cuina s’ha de tenir molt present la importància de desplaçar-se i treballar amb comoditat en un espai que ha de facilitar els moviments entre les tres zones d’ús habituals d’una cuina: la de preparació, la de cuinat i la d’emmagatzematge. Una cosa que un bon reformista pot garantir, independentment de l’espai de què es disposi.

Organitza la reforma quan millor et vingui

Una reforma integral d’una cuina sol estendre durant setmana i mitja o dues setmanes. És imprescindible contractar els serveis d’una empresa de qualitat que garanteixi que es compleix allò acordat en temps i forma.

Inverteix pensant en no haver de tornar a reformar més

La renovació de les instal·lacions pot suposar un 20% del pressupost total. Aquesta inversió es preveu capital si no volem anar reparant els danys produïts per una mala instal·lació al llarg del temps, amb el que això suposa per a les nostres arques. Si et vas a embarcar en una reforma integral de cuina, assegura’t que no necessitaràs haver de retocar res a curt i mig termini.

Cerca la màxima lluminositat a la teva cuina

En un lloc de treball com ho és la cuina és imprescindible comptar amb lluminositat suficient. Escull on vols les preses de corrent i els punts de llum perquè els paletes les creuen ocultant-en falsos sostres o revestiments amagats, per il·luminar aquells punts en els quals no ho fa la llum natural.

Els Materials

En els últims anys han estat molts els que han optat per pintures i paper pintat per decorar la seva cuina. No obstant això, no és aconsellable recórrer a elles en les zones de treball i cuinat, si volem evitar fer-les malbé amb taques. Per a la fogons i les zones d’aixetes és important comptar amb materials anti-taques i de fàcil neteja com la ceràmica, el vidre, la pedra o l’acer.

Els Accessoris

És capital invertir en un bon mobiliari interior que no envaeixi espais i que aprofiti al màxim les cantonades de la nostra cuina. Tot i que són ideals per emmagatzemar, els armaris de sostre alt no són la millor opció per a cuines de planta estreta. Sí per a les de planta ampla. Sigui com sigui, tot el que farem servir diàriament ha de quedar a mà i còmode.

Zona de foc

És imprescindible col·locar-la allunyada d’una obertura a l’exterior, així com que quedi aïllada de corrents d’aire, i més en cuines que compten amb una instal·lació de flama. D’altra banda, tampoc hauríem col·locar-la enganxada al menjador quan vam optar per una cuina oberta. Si no tenim clar quina és la millor zona, el millor és consultar amb el cap d’obra i veure quines són les opcions amb què comptem.

This post is also available in: Castellà Anglès Russian

Login

Register

terms & conditions

Call Now Button
Abrir chat
J. Oriol: Hola, ¿Te puedo ayudar?