Que una cuina sigui útil, eficaç, eficient, manejable, còmoda, càlida i estèticament bonica no depèn precisament de la seva mida. Tot i les evidents limitacions que ofereix la mida, la veritat és que l’avanç arquitectònic, tècnic, de materials i d’electrodomèstics permet aixecar cuines d’allò més interessants en molt pocs metres.
Com reformar una petita cuina
El primer que aconsellem a l’hora de realitzar una reforma parcial o total en una cuina petita a la recerca de treure-li el màxim partit de treball i estètic és és cubicar els espais. És imprescindible que res es improvisi i que tots i cadascun dels racons que podem aprofitar es repensin com a espais funcionals.
Si volem aconseguir el màxim de l’espai de què disposem, el millor és optar per una redistribució total que caigui en mans d’un professional de les reformes de cuines. Si així es decideix, es revisaran els punts de llum, interruptors, endolls o preses, de manera que sembla capital comptar amb equips de treball que comptin amb especialistes en electricitat.
No és menys important revisar fins a quin punt comptem amb l’altura màxima possible a la recerca de guanyar centímetres si es pot i, si no, per tenir en compte tot el que podem col·locar sense recarregar a la recerca d’aconseguir el màxim espai d’emmagatzematge i decoració en la nostra cuina.
Cada vegada són més les cuines que compten amb una barra articulable i pegable, el que en espais petits ens permet guanyar espai de treball que queda alliberat després de la seva utilització permetent-nos guanyar centímetres a la recerca de la cuina ideal per a cada tipus de persona.
Un dels assumptes més rellevants és el que té a veure amb la llum. Sempre que es pugui, s’ha de treure la màxima llum natural. En el cas en què aquesta estigui limitada i no pugui canviar-se per l’arquitectura de la casa, serà aconsellable revisar els diferents punts de llum a inserir, així com els tipus de lluminàries possibles, els llums i els tipus de lluminositat que aportarà cada punt de llum artificial instal·lat.
Què dir de l’elecció del mobiliari, assumpte especialment important quan es tracta de moblar espais reduïts. Aquí l’ideal és fer calaixos a mesures i aprofitar al màxim cada espai de què es disposa, eliminant mobles innecessaris i substituint els existents poc funcionals pel que sí ho són.
Si no trenquen amb la resta d’estètica de la teva llar i necessitaràs comprar-los o fer-los nous, és aconsellable que apostis per colors clars, atès que aquests augmenten les sensació d’amplitud de la teva petita cuina. També sol donar excel·lents resultats, eliminar les portes o convertir-les corredisses, si és que no es pot integrar aquesta cuina a la sala d’estar.
Una vitroceràmica de dos o tres focs com a molt, una pica d’un sol si i no recarregar en excés la zona dedicada als aparells de cuina o a la decoració també ajudaran que aconsegueixis aquesta petita cuina funcional i mona que busques.

This post is also available in: Castellà Anglès Russian

Login

Register

terms & conditions

Call Now Button
Abrir chat
J. Oriol: Hola, ¿Te puedo ayudar?