Permís d’Obra i Llicències

S√≥n moltes les raons que ens poden portar a voler reformar un habitatge, des modernitzar el seu aspecte fins a millorar la seva distribuci√≥, i per qualsevol d’elles √©s necessari el perm√≠s d’obra.

El primer que ha de saber √©s que aquesta llic√®ncia dependr√† del tipus d’habitatge a reformar i de l’ajuntament competent. Aix√≤ vol dir que dep√®n de la complexitat del projecte necessitar√†s complir amb uns requisits o altres. Els expliquem, en el cas de Barcelona, ‚Äč‚Äčels tipus de permisos:

* Comunicat o assabentat: Són obres simples i de poca complexitat que no necessiten ni revisió tècnica ni permís municipal. Aquest tipus de llicència et permet fer obres sense modificar distribució.

* Comunicat d’Obra Menor Immediata: Cal la intervenci√≥ d’un t√®cnic competent que redacti el projecte t√®cnic i que assumeixi la direcci√≥ de les obres aix√≠ com la coordinaci√≥ de seguretat i salut. Aquest tipus de llic√®ncia et permet fer obres de reforma interior, incloent la modificaci√≥ de la distribuci√≥ interior, afectaci√≥ puntual de l’estructura … Caldr√† la supervisi√≥ de tota la documentaci√≥ per part d’una entitat de control homologada per l’ajuntament. Les obres es poden comen√ßar de manera immediata un cop sol¬∑licitada la llic√®ncia i pagades les taxes. El cost de les taxes √©s de 3.35% + 51 ‚ā¨.

* Comunicat d’Obra Menor Diferida: Igual que en l’anterior, cal la intervenci√≥ d’un t√®cnic competent que redacti el projecte t√®cnic i que assumeixi la direcci√≥ de les obres aix√≠ com la coordinaci√≥ de seguretat i salut. Les obres que pots realitzar s√≥n les mateixes que amb el tipus anterior i tamb√© √©s necess√†ria la supervisi√≥ de tota la documentaci√≥ per part d’una entitat de control homologada per l’ajuntament. La principal difer√®ncia √©s que, per a iniciar les obres has d’esperar que l’Ajuntament contesti positivament. El cost de les taxes √©s de 3.35% + 51 ‚ā¨.

* Llic√®ncia d’Obra Major: Per a determinats tipus d’obres de m√©s envergadura es necessita aquest tipus de llic√®ncia. Generalment s’utilitza per a obra nova, grans rehabilitacions o restauracions de fa√ßanes amb una catalogaci√≥ elevada.

Consulta Prèvia

Per saber quin tipus de llic√®ncia √©s necessari es pot realitzar una Consulta Pr√®via des de la p√†gina de l’ajuntament; nom√©s has d’especificar el tipus d’obra que vols fer i et diuen el perm√≠s que has de demanar.

Enllaç per Consultes Prèvies:

https://w30.bcn.cat/APPS/portaltramits/formulari/ptbeobcons/T136/init/es/default.html

Posa’t en contacte amb nosaltres si vols que fem la consulta per tu, de vegades resulta complicat omplir el formulari correctament.

This post is also available in: Castellà Anglès Russian

Login

Register

terms & conditions

Call Now Button
Abrir chat
J. Oriol: Hola, ¬ŅTe puedo ayudar?