Com fer una reforma integral al jardí?

Dur a terme una reforma integral de jard√≠ significa modificar no nom√©s el seu aspecte, sin√≥ tamb√©, totes les instal¬∑lacions que contingui, com la xarxa de reg, cablejat el√®ctric i xarxa de drenatge entre d’altres.

Els motius pels quals es realitzen aquest tipus de reformes poden ser molt variats, com per exemple, el fet d’adquirir un habitatge de segona m√† o b√© perqu√® els teus h√†bits han canviat i vols donar-li nous usos a jard√≠ perqu√® s’adapti millor a les teves necessitats o simplement el disseny de jard√≠ s’ha quedat antiquat.

Què has de tenir en compte abans de reformar el jardí?

Abans de començar has de tenir clar tres aspectes:

1. √ös que vas a donar-li a jard√≠. √Čs fonamental saber qu√® √©s el que necessites i quines s√≥n les teves prioritats.

2. Pressupost de qu√® disposes. Amb aix√≤ sabr√†s si pots emprendre l’obra completa o per parts.

3. Quin temps aquestes disposat a dedicar-li a jardí per al seu manteniment. Un jardí bonic comporta unes cures que has de tenir en compte. Pots aprendre sobre aquest tema en el post mantenir el teu jardí pot ser senzill.

Un cop estudiats detingudament els tres apartats anteriors, et caldr√† recopilar la seg√ľent informaci√≥:

Pla de la superf√≠cie de la qual disposes. Posteriorment divideix-lo en zones com, la de gronxadors, piscina, p√®rgola, zona de barbacoa o l’hort, entre d’altres.
Pl√†nol de reg. Per a aix√≤ necessitar√†s l’ajuda d’un professional si no tens experi√®ncia. En aquest pla quedaran fixades cadascuna de les zones a regar i el sistema de reg m√©s adequat per a cadascuna d’elles, ja sigui per degoteig, aspersi√≥ o difusi√≥. √Čs important que s√†pigues el cabal d’aigua de qu√® disposes i la pressi√≥.
Pl√†nol de la instal¬∑laci√≥ el√®ctrica. A l’igual que en el pla de reg, et caldr√† l’ajuda d’un professional. En aquest pla determina el tipus d’il¬∑luminaci√≥ depenent de si es tracta d’una zona de pas, d’estar o si el que vols √©s real√ßar racons concrets. Estalvia il¬∑luminant amb llums de LED.
Pl√†nol de xarxa de drenatge. Evacuar l’aigua de pluja correctament evitar√† inundacions innecess√†ries i entollada de les zones verdes. Col¬∑loca reixetes que recullin l’aigua i cond√ļcelo cap a la xarxa de clavegueram.

Com fer una reforma integral al jardí?

Finalment, nom√©s et falta posar-te mans a l’obra seguint un ordre a l’hora de realitzar cadascuna de les tasques per reformar el jard√≠.

1. Neteja el terreny i anivellament. Deixa el terreny lliure per poder treballar sense obstacles. Preveu els contenidors que necessitaràs per a la retirada de runes.

2. Realitza les rases necess√†ries per a la instal¬∑laci√≥ de reg i d’electricitat. No escatimis en punts de llum, potser els necessitis per endollar els llums de Nadal i col¬∑loca suficients boques de reg per connectar la m√†nega i accedir a totes les zones de jard√≠. Abans de tapar les rases comprova que tot funciona correctament.

3. pavimenta les superf√≠cies de m√©s tr√†nsit. Posa’t a el dia amb les noves tend√®ncies per a terres de jard√≠. No oblidis col¬∑locar passatubs sota d’elles per poder travessar-i passar tubs o cable el√®ctric sense dificultat.

4. Finalment planta arbustos i flors i forma la praderia, ja sigui natural o artificial. Tria esp√®cies que s’adaptin al clima i s√≤l del teu jard√≠. Tingues en compte l’orientaci√≥ a l’hora de situar els arbres d’ombra i consulta la mida que poden arribar a assolir. La millor √®poca per a realitzar la plantaci√≥ √©s primavera o b√© a la tardor.

Un cop finalitzades totes les tasques ja nom√©s queda gaudir del teu jard√≠. Si tens qualsevol dubte pots consultar-la en Accento Elegant Homes. T’ajudarem encantats.

This post is also available in: Castellà Anglès Russian

Login

Register

terms & conditions

Call Now Button
Abrir chat
J. Oriol: Hola, ¬ŅTe puedo ayudar?