Tipus de distribució de cuines

, ,

Partint que cada cuina és una espai únic podria dir-se que hi ha tants tipus de cuina com cuines. No obstant això, a nivell professional, per entendre, es parla de tipus de cuina en funció de la distribució que es fa de l’espai dedicat a cuinar, a emmagatzemar aliments, a col·locar estris de cuina i, en definitiva, que integren l’habitacle on es manipulen aliments. Sigui com sigui, si en alguna cosa coincideixen tots els experts és que la millor cuina és la que és capaç d’oferir la màxima comoditat per treballar els aliments, manejar-se en la cuina, trobar el que es necessita en cada moment i, a nivell de disseny, no desentoni amb l’estil de la resta d’estades de l’immoble.

Tipus de cuines, segons la seva distribució

 

Cuina en L

Una de les més habituals a les llars. Gràcies a la seva forma de tascó permet disposar de la zona de cocció, neteja i dels electrodomèstics culinaris en qüestió d’uns pocs passos, la qual cosa facilita la tasca de cuinat. És ideal quan es disposa de poc espai, sempre que es deixi una paret lliure per utilitzar-com zona de menjador dins de la cuina i guanyar una estada com a saleta d’estar.

Cuina en U La disposició d’aquestes cuines té la forma de la lletra O amb tres mòduls: un centra principal i dos més que s’uneixen a aquest per les cantonades. Es tracta d’una solució ideal quan es disposa de pocs metres, per la manera en què s’aprofita l’espai per col·locar tot el necessari en una cuina.

En funció d’on apuntin els mòduls trobarem un ambient tancat o un completament obert. En el primer cas la separació ens pot ajudar per aconseguir un espai ‘estanc’ en un saló obert. En el segon podrem aprofitar l’espai central per construir un menjador dins de la cuina.

Cuina amb illa

El que caracteritza a aquest tipus de cuines és la presència d’un mòdul central sobre el qual es gira tota l’activitat de la cuina. Aquest permet alliberar les parets per col·locar mobles alts, prestatgeries o tot tipus d’electrodomèstics de gran volum.

Perquè resultin estètiques requereixen d’un mínim d’espai, ja que si el departament és escàs la presència de l’illa pot dificultar el moviment. Està especialment recomanada per a espais quadrats en què els mobles estan enganxats a la paret. Dins d’aquest tipus trobem la cuina amb illa multifunció. Un espai que igual ens serveix per cuinar que per menjar, si optem per una illa amb zona de barra o taula desplegable.

Cuina amb mòduls paral·lels

Aquelles cuines en què trobem dos mòduls situats l’un a l’enfront de l’altre. Aquesta disposició elimina les cantonades i resulta especialment útil i vistosa en cuines llargues i estretes, on només així se’ls podrà treure el màxim partit.

L’ideal en aquests espais és deixar la zona de treball al final i posar els mobles alts i els electrodomèstics a l’entrada per a aconseguir una major sensació d’espai.

Cuina en línia La major part de les cuines són cuines en línia. Aquestes són les que disposen d’un sol mòdul, sense cantonades, envoltades de mobles als laterals deixant espai lliure en les tres parets restants.

Pot ser una solució perfecta si pensem en formar un únic espai al costat del saló si aquest no és molt gran. Perquè tot quedi perfectament integrat haurem d’escollir un estil que doni continuïtat al que trobem a la sala d’estar, que serà, a més, el nostre menjador.

Cuina amb península

Són molt semblants a les cuines amb illa. La principal diferència és que en les cuines amb península, el mòdul central apareix unit a la resta de la cuina per un dels seus costats.

Es tracta d’un fantàstic recurs si disposem de cuines allargades ja que amb la península aconseguirem mitigar la sensació de tub dividint el nostre espai en dues parts. Com succeïa amb l’illa, la península pot utilitzar-se com cuina, com a lloc de treball i com a moble per guardar electrodomèstics o elements de cuina.

This post is also available in: Castellà Anglès Russian

Call Now Button
WhatsApp chat